Uitnodiging presentatie roman in het Mijnmuseum in Heerlen

Er waren wat trubbels in verband met de plek van presentatie van mijn roman. Dat is nu allemaal opgelost. De presentatie vindt plaats op 1 november om 14.00 uur in het Mijnmuseum in Heerlen. Een prachtige locatie, zwanger van historisch besef. Ik doe het niet alleen. Twee andere Limburgse schrijvers die recentelijk een boek hebben gepresenteerd over de mijnen vergezellen me. Hieronder de uitnodiging.

Uitnodiging!!!

Drie Limburgse schrijvers en hun bijzondere visie op de mijnen

Zondag 1 november 2015, opening 14:00 uur. Toegang gratis!
(routeplanner: Kloosterweg 1, daarna borden volgen)

Geachte lezers,

Geïnteresseerd in de geschiedenis van de mijnen? Altijd al eens het Mijnmuseum in Heerlen willen bezoeken? Benieuwd wat drie Limburgse schrijvers over de mijnen te vertellen hebben?
Graag nodig ik jullie uit om op zondag 1 november een gezellige literaire middag bij te wonen in het Mijnmuseum in Heerlen. De opening is om 14.00 uur. De entree is gratis en introducés zijn welkom.

De literaire middag vindt plaats in het kader van het Jaar van de Mijnen. Drie schrijvers geven acte de présence.
Auteur Ivo Senden publiceerde onlangs de spannende mijnwerkersroman ‘Zwarte droom’ die in de jaren vijftig van de vorige eeuw speelt. Ivo Senden maakte eerder naam met zijn prachtige boek over het Royal theater.
Hub van Wersch neemt de lezer met zijn fascinerende roman ‘Heil uit de diepte’ mee naar de duistere 18e eeuw, het begin van de mijnbouw in Limburg, de wereld van kolen, kerk en ketterij. Schrijver, blogger en reiziger Van Wersch is geboren in Kerkrade.
Peter Lenssen vertelt over zijn aangrijpende historische roman ‘Mijnverdriet’, een geheel herziene versie van zijn spraakmakende roman ‘Toplöss’ die eerder bij uitgeverij De Geus verscheen. Een jubileumuitgave! ‘Mijnverdriet’ wordt op deze middag officieel gepresenteerd.

‘Zwarte droom’, ‘Heil uit de diepte’ en ‘Mijnverdriet’ worden uitgegeven door Leon van Dorp Uitgeverij.

Tijdens de presentatie worden oude filmbeelden vertoond over het harde, ondergrondse werk in de Limburgse mijnen en uiteraard staat het museum open voor bezichtiging.

Kom persoonlijk kennis maken en ga in gesprek met de drie Limburgse schrijvers; over mijngeschiedenis, schrijverschap en wellicht nog andere dingen die u bezighouden.

Tot zondagmiddag!

  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • LinkedIn
  • MySpace
  • NuJIJ
  • RSS
  • Tumblr
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.